Friday, March 03, 2006

Matka alkaa

Noniin.

Täällä sitä nyt sitten ollaan.

Matka alkoi 10.15 27.2.2006 Juvan bussiasemalta. Lennon lähtöaika oli vasta 20.30 joten siinä oli muutama hetki aikaa hengailla Helsingissä. Bussilla sitten lentoasemalle ja lähtöselvitykseen. Annoin liput ja virkailija katsoi niitä vähän aikaa ja sanoi että ei kelpaa. Olin siinä että: Mitä??? Virkailija sanoi että nämä liput on varattu 27. MAALISKUUTA. Leuka meni kyllä lattiaan. Hyvinpä alkoi reissu. Ei muuta kuin lipunmyyntitiskille. Sanoivat että huomiselle olisi kyllä lento. Eikä maksa kuin 168 egee. No pakkohan se oli sitten varata. Olin jo lahdössä pois kun se sano että anteeksi, hänkin teki saman virheen kuin matkatoimisto. Sekin valopää meni varaamaan liput kuukauden päähän. Kysyin suoraan et vittuiletko oikeasti? Seuraavalle päivälle oli kyllä lentoja ja hintakin vaatimaton 460 euroa. Kivaa. Lupasin harkita asiaa ja eiku takaisin Helsinkiin... Onneksi Sonja ei ollut vielä ehtinyt lähteä kotiinsa keskustasta. Eihän siinä mitää, Alkosta puteli hermolääkettä ja Sonjan luo.

Aamulla sitten heti yhdeksältä soittamaan matkatoimistoon että nyt olette kyllä kusseet meikäläisen pakkiin urakalla. Sain saman myyjän langan päähän. Kysyin et muistaako meitsin. Yllättävää kyllä muisti. Tyynen rauhallisesti ilmoitin etta nyt oot kyllä kussut tän homman melko hyvin. Sanoin: "Olet varannut liput kuukauden päähän ja että mun pitää olla keskiviikkona klo 06.00 IBM:llä töissä. (oikeasti alkaa 6.3, mut ei sen tarvinnut sitä tietää) Mites meinasit hommata mut sinne?" Myyjä oli hiljaa vähän aikaa, pyysi numeron ja sanoi puhuvansa esimiehensä kanssa ja soittavansa sitten. 10min päästä puhelin soi ja virkailija sano että 12.50 lähtee lento, ja kustantaa 70euroa. Pakkohan se oli ottaa. Oli se silti halvempi kuin 460egee...

Enivei, pääsin tänne pienen kommelluksen kautta. Nyt bunkkaan youth hostellissa jossa o aamuisin kylmä ku ryssän helvetissä, mutta onneksi on suihkut yms. Aivan keskustassa sijaitsee, joten ei mitään valittamista sen suhteen.

Täytyy sanoa etta tää paikka on aivan mahtava. Ihmiset ovat loistavia. Muutama esimerkki. Kun tulin ja kävelin hostelliin, niin kadulla joku auto ei lähtenyt valoista tarpeeksi nopeasti, niin heti tuli äänimerkki takaa. Kaveri kääntyi kunnolla penkkien väliin ja näytti kansainvälisen yhden sormen kiitosmerkin =) Toinen hyvä oli kun kävelin eilen hostellille, niin joku yritti pummata edessä kävelevältä mieheltä rahaa. Käveli vähän aikaa siinä rinnalla ja sitten luovutti. Kun tuli mun ohitse niin kuulin vaan mutinaa jonka seasta ...bastard... =) Taas nauratti.

Täällä tavat poikkeavat melko paljon Suomesta. Esim autoilijat ovat ainoita jotka noudattavat liikennevaloja. Onneksi sentään ne. Jalankulkijat singahtelevat tien yli aina kuin mahdollista. Täällä roskat tuodaan aamuisin kadun varteen josta roska-auto käy ne sitten myöhemmin noukkimassa... Hurjaa touhua. Ensimmäisenä aamuna kävelin aamiaiselle,niin kujalla oli vain n. 10 oluttynnyriä. Katselin hieman sitä =) Hauska ihmetys oli kaupassa kun huomasin että maitoa saa vain muovikanistereissa. Tuli mieleen että hieman kuin ameriikoissa. Täällä myös juodaan jenkkilän tyyliin olutta/viinaa paperipusseissa. Ulkona siis.. Kai se jotenkin ei näytä niin pahalta kuin suoraan pullosta. Voi elämän karut kävyt =)

Pitääpäs kirjoitella kunhan taas sattuu ja tapahtuu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home