Wednesday, April 25, 2007

Tervehdys Dublannista.

Morops.

Täällä ollaan vastakkaisista epäilyistä huolimatta.

Tulipa taas reissattua. Nyt kohteena olivat Rooma ja Vatikaani. Italia on melko vekkuli maa. Oli muutama epäuskon paikka kun nyt ensimmäistä kertaa menin sinne. Mistähän aloittaisi?

Liikenne. Siellä on viidakon laki voimassa. Se joka ehtii ensin menee ensin. Välillä tuntui ettei siellä ole mitään liikennesääntöjä. Kyllä ne kuitenkin sieltä löytyvät =) Liikennevaloja ei ole hirveästi Suomeen verrattuna. Joka viidennessä autossa oli pellit rutussa. Se aiheutti lievää huvitusta. Bensa-asema on melko mielenkiintoinen käsite. Ainakin sen mitä näin. Siellä oli niitä todella monen kadun varressa. Siis todellakin varressa, muutama bensapumppu ja siihen kun ajoi eteen niin joku kaveri tuli pienestä kopista ulos ja tankkasi auton. Raha annettiin ikkunasta ja matka jatkui. =D

Paolan vanhemmat olivat molemmat todella mukavia ihmisiä. Harmi vain että yhteinen kieli puuttui. Onneksi Paolan isä puhui hieman englantia . Ei siis paljoa. Itsekkin tiesin vain muutaman sanan italiaa. Siihen on kuitenkin tulossa korjaus. Alotan italiankielen kurssin =) Ja Paola haluaa kovasti oppia suomea.

Opettelin tarpeellisen lauseen matkaa varten: "Non sono stato io." Se en ollut minä / en minä sitä tehnyt. Hehee. Ei kyllä tullut käyttöä... Harmi. Meinasin pariin otteeseen leikkiä turistia siellä. Niimuute, aiheesta eteenpäin. Siellä jos käyttää shortseja muualla kuin rannalla, leimautuu turistiksi samantien. Hauskaa. Ei siinä muuten mitään mutta kun lämpötila oli +22 2 ensimmäistä päivää vaikka oli pilvistä. Se oli heidän mielestään huono sää. Itse olin ihan onnessani =) Sunnuntaina sitten oli +25 ja puolipilvinen keli. Argh, meinasi olla jo isompi hiki.

Lauantaina tuli käytyä nähtävyyksiä läpi. Onneksi oli oma opas, niin tiesi lyhimmät reitit kaupungissa. Hitsit, on Rooma kyllä aivan upea paikka. Kävelet kapealla kujalla ja sitten aukeaa jostain väliköstä marmorinen historiallinen rakennus tms. Hitsit kun ei kuvia oo saanu vielä nettiin. Eikä oikein saa sinne gallerian sivuillekkaan... Mälsää. No, pitää näyttää niitä kun tulen taas käymään Suomessa.

Heh, aiemmin ei ole tuntunut niin erilaiselta kuin siellä. Sellainen pieni joukkoonkuulumattomuuden tunne. Taino, en minä ollut kuin keskimäärin päätä pidempi 90% kadulla vastaantulijoista. Ja siihen päälle sitten vielä nämä vaaleat hiukset. Jotka minusta ei kyllä ole edes kovin vaaleat, mutta kun heihin vertaa, niin olen blondein ihminen päällä maan. Hassua. Käytiin yhdellä torillakin. Myyjät alotti italiaksi. Seuraavaksi oli englanti kielenä ja kysyivät että olen ruotsalainen. Tätä seurasi norjalainen... =) Ei ne ollu Suomesta oikein kuullut. No, mulla tosin oli vain Kalevala paita päällä jossa näky muutama lippu.

Vatikaanissakin tuli käytyä. Ihan jees paikka. Melko pieni =D Harmi kun ei päässyt heittämään Holy-five Paavin kanssa (vrt High-five) Ei sitä näkynyt siellä...

4 päivää tuntui melko lyhyeltä siellä. Pitää mennä uudestaan..

Nii, muuta mitä on tapahtunut. Avattiin grillauskausi Joakimin kanssa. Ostettiin grilli ja sitten valmispussi hiiliä. Eli kun laittaa pussin tuleen, niin siinä on kaikki tavarat sisällä. Paketin mukaan 3-4 tuntia, niin sitten on hyvä hiillos... Pojat alkaa grillaamaan: Pussi palo hiilien ympäriltä minuutissa.
Kolmen tunnin kuluttua, 2 palovammaa, pullollinen tulenarkaa nestettä ja yksi poltettu puinen kukkasäleikkö myöhemmin jätettiin hiilet kuvun alle ja mentiin ostamaan pikagrilli. Tultiin takasin, niin grillissä oli just sopiva määrä hiillosta että saatiin Camping-makkarat paistettua. Pihvit tehtiin pikagrillillä ja paistinpannulla. Mutta mehän grillattiin ne pahuksen makkarat siinä grillissä kun kerran meinattiin. Kokonaisaika oli 4,5 tuntia. Poijjaat krillaa =) Paola katseli meidän touhua lasin turvalliselta puolelta. Hyvin me veetään

Perjantaina onkin sitten taas se aika vuodesta. LÄTKÄÄ!!!!!!!!
Harmi että peli alkaa paikallista aikaa 2.15pm, joten se jää näkemättä. Onneksi on se trilleri Tanskaa vastaan sunnuntaina =) Rokrok. Lauantaina olisi Suomi-Irlantiseuran wappubileet. Viimeksi siellä oli suomalaista tavaraa myynnissä. Hihoo. Pitää kattoa että mitä matkaan tarttuu. Harmi ettei ole lakkia, tai haalareita matkassa...

Mutta nyt kotio töistä. Soommoro. Nii, saa mulle kirjotella sähköpostiakin, ite oon melko huono alottamaan, kun tässä melkeinpä tulee 90% asioista kerrottua..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home