Tuesday, April 04, 2006

Jummijammi.

Noniin.

Tänään saadaan vihdoinkin ne kämpän avaimet. On niitä odotettukkin. Piti saada jo lauantaina, mutta vuokravälitysfirma halusi käteen 4000€. Eli vaatimattomat 24000mk. Sain oman osuuteni vasta tänään ja saatiin viimeinenkin tyyppi siihen huoneeseen. Tänään saa ihan ikioman sängyn. Ei tarvitse hostellissa nukkua 23 muun kanssa. Pari viikkoakin on mennyt kaverin lattialla nukkuessa. Ei kovin mukava kokemus.

Vaatekaappi. Miten niin arkipäiväinen asia voi tuntua niin yleellisyydeltä kuukauden jälkeen. Koittakaa itse elää kuukausi ilman vaatekaappia. Otatte vain ison lätkäkassin jossa säilytätte kaikkia vaatteita kokoajan. Ette levitä lattialle tms. Täällä ei voinut kun Alfred J. Nussi olisi kuitenkin vienyt ne. Että tämmöstä.

Olipa perjantainakin tiimin pippalot. Avoin piikki 2,5 tuntia. Harmi vaan kun tuli mentyä kun aikaa oli 30min jäljellä. Minkäs teet? Täälläkin on muuten Reilukerho. Se on Gardalla. Oltiin menossa kaverin kaverin luokse ja pistäydyttiin automaatilla. Siinä seisoskeli 4 Gardaa. Ihmettelin että mikä keskittymä siinä on. Näin sitten sammuneen miehen makaamassa porttikongin edessä. Automaatti oli 2m niistä joten kuulin keskustelun aika hyvin.
Garda1: Mitä tälle tehdään?
Garda2: Putkaanhan se pitäisi viedä, mutta en ole koskemassa.
Garda1: Miksi?
Garda3: Kaverilla on paskat housussa.
Garda1: Mitäs nyt? Soitetaanko ambulanssi?
Garda4: Ei nekään varmaan halua tuota ottaa.
Garda2: Jätetään siihen nukkumaan. Ei se ole koditon kun on noin pukeutunut.

-Tässä vaiheessa lähdettiin Jukan kanssa eteenpäin. Katsoin taakse, niin 2 Gardaa läksi meidän perässä kävelemään ja kaksi muuta toiseen suuntaan. Eli reilukerhosta päivää. =) Lievästi alko naurattamaan. Ei kuulunut sireeneitäkään...

Täällä muuten melkein kokoajan on ambulanssi menossa pillit päällä. Melkein jatkuvalla syötöllä. Niin, hälyttimet. Niistä ei oikeasti ole kuin haittaa täällä. Kävin kadulla ja jonkun liikkeen hälytin alko huutamaan. Menin katsomaan mikä on homman nimi, niin kukaan ei ollut reagoinut mitenkään. Aina huutaa joku hälytin. Joko autojen tai asuntojen tai kauppojen ilman mitään syytä. Hauskaa.

Juttelin tuossa taksikuskin kanssa matkalla töihin että melko kostea keli on ollut. Kuski naurahti ja sanoi että on ollut harvinaisen kuiva talvi. Huhhuh. Millaistahan se on sitten kun kunnolla sataa. Alettiin siinä sitten juttelemaan että monelta täällä nousee aurinko kesällä. Kuulemma jo neljältä aamulla. Mies pyöritteli päätään kun kerroin että Suomessa ei laske yöttömänä yönä ollenkaan. Vielä enemmän se ihmetteli kun kertoilin että talvella Lapissa ei aurinkoa näe pariin viikkoon. Kyllähän se on kiva järkyttää ihmisiä kertomalla miten asiat Suomessa on =) Sitten tuli puhetta lämpötiloista. Voi sen ilmettä kun kerroin tammikuun pakkasista. Kysyi että minne ihmiset evakuoitiin sillon? Ja että mitkä kaikki paikat oli suljettu pakkasen takia? Taas ihmeteltiin... =) Sen jälkeen kun kerroin saunomisesta ja lumihangessa pyörimisestä ja avantouinneista tuli arvattava vastaus: "You are crazy people" :D

Sitten kun kuvailin Suomen kesää ja saunoja järvien rannoilla ja mökkikulttuurin, niin mies sanoi kyllä joskus tulevansa Suomeen. Hän haluaa nähdä lämpötilaerot talven ja kesän välillä, revontulet, mökkikulttuurin, juhannuksen,avantouinnit etc.

Tuli hieman ylpeä tunne =)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home